Patrick Chalmet
0474 99 09 16
Danielle Henneberg
0472 24 00 04

Personeelstip

Wens je de personeelstip in jouw mailbox?

 • Een goed voorbereide ondernemer is er 2 waard!

  Goede voorbereiding arbeidsinspectie

  Wacht niet tot een aangekondigde controle om je verplichte sociale documenten in orde te brengen. Vermijd stress door alle nodige documenten en aangiften onmiddellijk aan de inspecteur voor te leggen.

  LEES MEER

 • Waarom zou je als werkgever nog overuren in het “zwart” uitbetalen?

  overuren in het zwart uitbetalen

  In Vlaanderen wordt er veel en hard gewerkt. Vaak wel eens meer dan het voorgeschreven arbeidsstramien van 38 of 40 uren per week. Maar hoe regel je nu best die 'overuren' of 'meeruren'?

  LEES MEER

 • Stuur jij een controlearts naar je zieke medewerker?

  Controlearts bij ziekte medewerker

  Stuur jij vanaf één dag ziekte een controlearts naar je werknemers of zie je er het nut niet van in en vind je dit ‘verloren moeite’?

  LEES MEER

 • Word jij onze post-it wall? - vacature payroll consultant

  Op zoek naar een leuke job als payroll consultant met veel afwisseling en ruimte voor eigen initiatief? Op zoek naar een werkgever die investeert in begeleiding, coaching en innovatie? Lees dan verder

  LEES MEER

 • Een doktersbriefje? Is dit verplicht?

  ziektebriefje verplicht

  Geveld door griep belt Pieter in de loop van de voormiddag zijn werkgever op met de boodschap dat hij de eerstkomende dagen niet zal komen werken. Hij bezorgt geen ziektebriefje. Is dit verplicht?

  LEES MEER

 • Leef

  Leef als ondernemer met meer vrije tijd

  Ok, een iets wat ongewone titel voor een ondernemerscoach sociale wetgeving, maar ik krijg de laatste tijd het liedje "Leef" van André Hazes Junior niet uit m'n hoofd.

  LEES MEER

 • De supersterren van de week: DE VRIJWILLIGERS

  In Vlaanderen zetten er zich elke dag duizenden mensen vrijwillig in. Vrijwilligers geven uit vrije wil, onbetaald een stuk van hun tijd aan een organisatie.

  LEES MEER

 • Hoe water in champagne veranderen?

  Tips voor een goed onthaalbeleid nieuwe medewerkers

  Een goed onthaalbeleid verkleint de kans dat nieuwe medewerkers snel weg zijn. Een medewerker die vertrekt, betekent terug een vacature uitschrijven en de selectieprocedure van voor af aan opstarten.

  LEES MEER